Meme Büyütme Ameliyatı

Meme biz kadınlar için sadece bir organ olmanın ötesinde, özellikle feminenlikle de bağdaşlaştırıldığı için büyük bir önem taşır. Bütün bir vücut yapısını bazen memeyi merkeze alarak değerlendiririz. Dolayısıyla memenin şekli, büyüklüğü ve görünümü, birçok kadının özgüvenini ve vücut imajını etkileyebilir. Hal böyle olunca özellikle vücut geneline nazaran küçük ölçülü olan meme genel olarak vücudumuzun estetik görünümünü olumsuz etkileyebilir.

Tüm bu nedenlerle meme büyütme ameliyatı, son yıllarda birçok kadın arasında popüler bir estetik cerrahi operasyonu haline gelmiştir. Özellikle kişisel ve estetik tercihler, meme boyutlarından memnun olmayan veya doğum sonrası meme ölçülerinde ve görünümündeki değişiklikler gibi sebeplerle bu ameliyatı tercih edenlerimizin sayısı epey arttı. Meme büyütme ameliyatı ile hem özgüvenimizi geri kazanabilir hem de vücut proporsiyonumuzu ideal bir şekle getirebiliriz. Bu yazımızda hem ameliyata ilişkin hem de meme büyütme ameliyatı sonrası hakkında bilinmesi gerekenleri sizin için listeledik.

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ameliyat, genellikle silikon veya serum fizyolojik dolgulu implantların meme altına veya kasın altına yerleştirilmesi ile gerçekleştirilir. Operasyon, meme altındaki kıvrımdan, meme başının etrafından veya koltuk altından yapılacak küçük bir kesi ile başlar. Sonrasında implant yerleştirilir ve kesi dikilir.

Meme Büyütme Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Meme büyütme ameliyatı yaklaşık olarak bir buçuk saat sürer.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır:

• Ağır kaldırmaktan kaçınmslıyız.
  • Ameliyat bölgesine baskı yapmaktan kaçınmalıyız.
  • Belirtilen süre boyunca doktorumuzun önerdiği ağrı kesicileri kullanmalıyız.
  • Şişlik, morluk ve hafif ağrı normaldir fakat şiddetli ağrı durumunda doktorumuzla görüşmeliyiz.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Sütyen Kullanımı

Ameliyat sonrası hastanede bize özel bir medikal sutyen giydirilir. Bu sütyen, ameliyatımızın sonuçlarını korumaya yardımcı olur ve ödem oluşumunu azaltır. Doktorumuzun önerdiği süre boyunca bu özel ameliyat sutyenini kullanmamız önemlidir.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Banyo

Genellikle ameliyattan sonraki ilk 2-3 gün içerisinde duş almamanız önerilir. Fakat bu süre doktorunuzun önerisine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu konuda net bilgiyi doktorumuzdan almalıyız.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Cinsel İlişki

Cinsel ilişki sırasında ameliyat bölgesindeki dikişler zarar görebileceği için genellikle ameliyattan sonraki 2-4 hafta beklenmesi önerilir. Ancak süre ile ilgili olarak en doğru bilgiyi ameliyatımızı yapan kendi doktorumuzdan almamız en doğrusudur.

Meme Büyütme Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Her cerrahi işlemde olduğu gibi, meme büyütme ameliyatının da bazı riskleri vardır. Bu riskleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

• Enfeksiyon
  • İmplant sızıntısı veya patlaması
  • Kapsül kontraktürü (implant etrafında sert bir doku oluşumu)
  • Duyu değişiklikleri
  • Asimetri
  • Ameliyat izlerinin belirgin olması

Estetik veya kişisel nedenlerle tercih edebileceğimiz meme büyütme ameliyatı sürecinde belki de en önemli şey konusunda uzman bir doktorla görüşerek ameliyat sürecimizi başlatmaktır. Aktif International hastanelerinde bu ameliyatları yüzlerce defa yapmış olan deneyimli doktorlarımızla görüşerek bu ameliyatla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.